علائم و نحوه تشخيص بواسير

۱۵ بازديد

حتي اگر از مبتلايان به بواسير يا هموروئيد نباشيد، قطعا نام اين بيماري به گوشتان خورده است كه يكي از بيماري هاي ناحيه مقعد است كه مي تواند آزاردهنده و دردناك باشد. به بياني ديگر هنگامي كه رگ هاي ناحيه مقعد و بخش تحتاني راست روده متورم شوند، شما به اين بيماري مبتلا شده ايد. اگر اين زائده در داخل مقعد ايجاد شود، بواسير داخلي و اگر در بيرون و اطراف مقعد نمايان شود، هموروئيد خارجي نام دارد. البته جاي نگراني نيست و در صورت تشخيص به موقع، خطري وجود نخواهد داشت.

عوامل بسياري مي توانند در بروز بيماري تاثيرگذار باشند، اما علت اصلي را مي توان ايجاد فشار بر رگ هاي خوني بخش انتهايي روده دانست. در ادامه به بررسي جامع علائم، دلايل و روش هاي درمان اين بيماري مي پردازيم:

نشانه‌هاي بواسير

ممكن است علائم هموروئيد در همه افراد يكسان نباشد و هر فردي تجربه اي متفاوت از اين بيماري داشته باشد. زيرا بسته به نوع و شدت بيماري، نشانه هاي آن متفاوت است. بخشي از مهمترين علائم اين بيماري به اين شرح است:

  • احساس خارش و سوزش
  • خونريزي از مقعد هنگام دفع مدفوع
  • زائده هاي گوشتي و برآمدگي در ناحيه اطراف مقعد
  • خروج ترشحات
  • احساس درد

همانطور كه گفته شد با توجه به محل عروق آسيب ديده ناحيه مقعد، بواسير به دو نوع داخلي و خارجي تقسيم ميشود و مي تواند علائم مختلفي ايجاد كند :

بواسير داخلي: اغلب بدون درد بوده و نشانه شايع آن خونريزي از مقعد و مشاهده خون در مدفوع است. در واقع در اين نوع بواسير، عروق داخلي انتهاي راست روده درگير هستند و بيمار درد كمي را احساس مي كند. اما گاهي عبور مدفوع باعث تحريك و بيرون آمدن رگهاي هموروئيدي و ايجاد ناراحتي خواهد شد.

نوع داخلي چهار درجه دارد:

درجه يك: تورم رگهاي ديواره انتهايي راست روده، بدون اينكه از مقعد خارج شوند. اين بالشتك ها بسته به ميزان فشار و تجمع خون در آنها مي توانند دچار خونريزي شوند.

درجه دو:زماني كه بيماري پيشرفت ميكند، رگهاي بواسيري هنگام دفع مدفوع و ايجاد فشار بيرون مي زنند و پس از آن بصورت خود به خود به داخل باز مي گردند.

درجه سه: در اين مرحله از پيشرفت بيماري، برآمدگي هاي ايجاد شده قادر به بازگشت خود به خود نيستند و با كمك انگشت مي توان آنها را به داخل كانال بازگرداند.

درجه چهار:در اين درجه از بيماري، رگهاي متورم كاملا از مقعد خارج شده و برآمدگي ايجاد مي كند. اين عروق به هيچ عنوان به داخل برنمي گردد.

بواسير خارجي: شريان هاي خارج از مقعد را درگير مي كند و باعث ايجاد درد، خارش و سوزش زيادي براي بيمار مي شود. بواسير خارجي يك برآمدگي دردناك در پوست اطراف مقعد است و در مقايسه با هموروئيد داخلي علائم آزاردهنده تري دارد.

تشخيص هموروئيد

تشخيص بواسير يا هموروئيد معمولا با بررسي دقيق علائم بيمار و سابقه ساير بيماريهاي وي آغاز مي شود. شرح كامل اين علائم مي تواند به تشخيص سريع بيماري كمك بسياري كند اما در مرحله دوم پزشك با معاينه باليني مقعد، تشخيص خود را اعلام مي كند.

معاينه با انگشت يكي از روشهاي تشخيص بواسير داخلي است. در صورت وجود هرگونه برآمدگي غير طبيعي، پزشك براي بررسي دقيق تر از روش هاي آنوسكوپي، پروكتوسكوپي، كولونوسكوپي و يا سيگموئيدوسكوپي استفاده مي كند. پس از بررسي كامل و تشخيص نوع و درجه بيماري، روش درمان تعيين مي شود.

علت بواسير

زمانيكه فشار زيادي به رگ هاي خوني ديواره ركتوم وارد مي شود، اين عروق متورم و كشيده مي شوند و همين امر زمينه ساز ايجاد هموروئيد مي باشد. عواملي كه باعث ايجاد فشار در اين ناحيه مي شوند:

  • نشستن به مدت طولاني
  • بلند كردن اجسام سنگين
  • بالا رفتن سن و ضعيف شدن بافت مقعد
  • مقاربت مقعدي
  • يبوست و اسهال مزمن
  • بارداري و زايمان

ادامه در https://www.borna.news/%D8%A8%D8%AE%D8%B4-%D8%B3%D9%84%D8%A7%D9%85%D8%AA-49/965185-%D8%AF%D8%B1%D8%A8%D8%A7%D8%B1%D9%87-%D8%AF%D8%B1%D9%85%D8%A7%D9%86-%D8%A8%D9%88%D8%A7%D8%B3%DB%8C%D8%B1-%DB%8C%D8%A7-%D9%87%D9%85%D9%88%D8%B1%D9%88%D8%A6%DB%8C%D8%AF-%D8%A8%D8%A7-%D9%84%DB%8C%D8%B2%D8%B1-%DA%86%D9%87-%D9%85%DB%8C-%D8%AF%D8%A7%D9%86%DB%8C%D8%AF

 

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در مونوبلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.